Aktiviteter

Årets kommande och genomförda aktiviteter

 

Monteringskonferens 13 mars 2019

Effektiv montering –
människa och ny teknik i samverkan

Årets Monteringskonferens kommer bland annat att belysa automationsfrågor och den ständigt aktuella frågan om kollaborativa robotar, men också hur operatörens roll påverkas i en mer komplex miljö. Föredragen är i vanlig ordning en blandning av industriella tillämpningar och forskningsresultat. 

Dagen efter konferensen arrangeras studiebesök på Scanias chassimontering samt hålls en workshop på Fanuc kring olika automationslösningar.

Inbjudan och program (pdf-fil)

Anmälan

Studiebesök Scania, 14 mars 2019

Hos Scania i Södertälje besöker vi chassimonteringen. Det blir först en presentation och därefter rundvandring i monteringen. Besöket pågår kl 9-12 följt av gemensam lunch.

Anmälan

Studiebesök Fanuc, 14 mars 2019

Hos Fanuc i Sollentuna får vi först en introduktion i olika automationslösningar. Därefter får vi se, testa och lära spännande saker i olika stationer (t ex en kollaborativ robot och nya mjukvaror). Givetvis finns tid att ställa frågor.Besöket pågår kl 9-12 följt av gemensam lunch.

Anmälan

 

Studiebesök Xylem, 5 februari

Vir bland annat deras senast installerade monteringslinjer samt få ta del av deras monteringsvision, hur det ser ut i dagsläget och hur det kommer att se ut i framtiden, med Industri 4.0 som utgångspunkt.

Inbjudan (pdf-fil)

 

Workshop Åtdragningsteknik, 22-23 jan 2019

Teoretiska kunskaper som praktisk erfarenhet av att arbeta med olika åtdragningsverktyg och åtdragningsstrategier samt kunskap om grundläggande ergonomi för åtdragnings-verktyg och ergonomiförbättrande tillbehör.

Inbjudan (pdf-fil)

 

Rådsmöten 2019

15 januari
14 mars
6 maj
4-5 september
12 november

 


Senast uppdaterad: 2019-02-06
Ansvarig: Annika Nilsson